کوالکام از تراشه اسنپدراگون X پلاس رونمایی کرد

تراشه اسنپدراگون X پلاس

سرانجام پس از انتشار شایعات و جزئیات غیررسمی متعدد، کوالکام رسماً از تراشه اسنپدراگون X پلاس رونمایی کرد. این تراشه به‌صورت اختصاصی برای لپ‌تاپ‌ها طراحی شده‌است و انتظار می‌رود که در اولترابوک‌های مبتنی بر ویندوز حضور گسترده‌ای داشته باشد.

مشخصات

مشخصات تراشه اسنپدراگون X پلاس کوالکام شامل ۱۰ هسته، ۴۲ مگابایت کش، فرکانس چند رشته‌ای حداکثر ۳٫۴ گیگاهرتز و واحد پردازش عصبی (NPU) با ۴۵ ترا عملیات در ثانیه برای کمک به برنامه‌های هوش مصنوعی پیشرفته است.

کوالکام و مایکروسافت چندین سال است که در همکاری با یکدیگر جهت ارائه پاسخ مناسب و قوی به تراشه‌های سری M اپل مشغول به کار هستند تا بتوانند گزینه‌ای قدرتمند با مصرف انرژی بهینه برای دستگاه‌های ویندوزی پدید آورند. اسنپدراگون X پلاس، جدیدترین حاصل این همکاری است و مانند برادر قدرتمندتر خود یعنی اسنپدراگون X الیت، از هسته‌های جدید اُریون با وعده مصرف انرژی کمتر و قدرت بیشتر بهره می‌برد.

این تراشه با فرایند ۴ نانومتری تولید شده‌است و از گرافیک ادرونو با حداکثر ۳٫۸ ترا فلپس و واحد پردازش عصبی هگزاگون با ۴۵ ترا عملیات در ثانیه پشتیبانی می‌کند. اسنپدراگون X پلاس همچنین از نمایشگرهای ۴کی در ۱۲۰ هرتز و پشتیبانی از سه نمایشگر خارجی ۴کی در ۶۰ هرتز پشتیبانی می‌کند.

بنچمارک ها

کوالکام ادعا می‌کند که اسنپدراگون X پلاس ۱۰ درصد سریع‌تر از تراشه M۳ اپل و ۵۴ درصد سریع‌تر از پردازنده اینتل کور اولترا ۷ ۱۵۵H در تست‌های عملکرد چند رشته‌ای است. همچنین، این تراشه ۵۴ درصد کمتر از پردازنده اینتل در همان تست مصرف انرژی دارد.

اولین لپ‌تاپ‌های مجهز به اسنپدراگون X پلاس و اسنپدراگون X الیت انتظار می‌رود که در سال ۲۰۲۴ عرضه شوند. کوالکام هنوز مشخص نکرده‌است که کدام تولیدکنندگان این لپ‌تاپ‌ها را تولید خواهند کرد، اما شرکای مانند لنوو و مایکروسافت در این پروژه درگیر هستند.

قیمت لپ‌تاپ‌های مجهز به اسنپدراگون X پلاس بسته به تولیدکننده متفاوت خواهد بود. این تراشه با فرایند ۴ نانومتری تولید شده‌است و از ۱۰ هسته‌ی عملکرد بالا با فرکانس حداکثر ۳٫۴ گیگاهرتز و معماری حافظه‌ی CPU با پهنای باند تا ۱۳۵ گیگابایت بر ثانیه و ۴۲ مگابایت کش پشتیبانی می‌کند.

کوالکام ادعا می‌کند که اسنپدراگون X پلاس در تست‌های عملکرد چند رشته‌ای سریع‌تر از تراشه M۳ اپل و پردازنده اینتل کور اولترا ۷ ۱۵۵H است و مصرف انرژی کمتری دارد. همچنین، این تراشه در تست‌های گرافیکی ۳DMark Wildlife Extreme سریع‌تر از پردازنده اینتل کور اولترا ۷ ۱۵۵H است و مصرف انرژی کمتری دارد.

اسنپدراگون X پلاس همچنین از نمایشگرهای ۴کی در ۱۲۰ هرتز و پشتیبانی از سه نمایشگر خارجی ۴کی در ۶۰ هرتز پشتیبانی می‌کند. این تراشه برای لپ‌تاپ‌هایی طراحی شده‌است که به عملکرد خوب و مصرف انرژی کم نیاز دارند[۹].

با توجه به مشخصات و ادعاهای کوالکام، انتظار می‌رود که اسنپدراگون X پلاس یک گزینه‌ی قدرتمند برای لپ‌تاپ‌های مبتنی بر ویندوز باشد. اما باید منتظر ماند تا لپ‌تاپ‌های مجهز به این تراشه در بازار عرضه شوند و عملکرد واقعی آنها را مشاهده کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 + نوزده =

آنچه می خوانید :